MENÜ

Jobb Kéz - Otthon Segítő Szolgálat  

 Megbízható Segítség Családjának

Heti takarítási feladatok közzé tartozik:

Pókháló leszedése,nyitott polcok és dísztárgyak letörlése, szekrényekről és ajtókról ujjnyomok eltávolítása, parketta nyirkos feltörlése, konyhaszekrény külső letörlése, üvegfal tisztítása, mosogatótálca és csaptelepek szaniteres tisztítása, gáztűzhely tisztítása, asztallap letörlése, fürdőszobai csempék, csaptelepek, mosdókagylók szaniteres tisztítása, vízkő eltávolítása, WC komplett tisztítása, vízkő oldása, tükrök tisztítása, tükör alatti piperepolc tisztítása, hidegburkolatok nyirkos feltörlése.

Ezen kívül:

  •      Szőnyegek porszívózása
  •      Kárpitozott bútorok porszívózása   
  •      Padlólap, parketta, PVC felmosása
  •      Bútorzat, fűtőtestek, ablakpárkányok portalanítása
  •      Fürdő, WC fertőtlenítő tisztítása
  •      Tükrök tisztítása
  •      Szemetesek ürítése
  •      Tűzhely tisztítása, igény szerint mosogatás, mosás


Szőnyegekről, kárpitozott bútorokról szükség esetén folteltávolítás. A padlóburkolatok fényének visszaadása megfelelő ápolószerekkel. Bútorok igényszerinti fényének visszaadása. Szekrények üvegajtajainak tisztítása. Ez mind beletartozhat a heti feladataink közé.

Természetesen mindezeket nem kell mindíg  elvégezni, ha előző héten nagyon alaposan megcsináltuk, csak amit kérnek tőlünk, vagy ha magunk is látjuk a szennyeződéseket.
A heti takarítás mellett előfordulhat, hogy vasalnunk is kell, ezt próbáljuk beilleszteni a takarítási feladatok elé, hogy utánna már ne kelljen semmihez se nyúlni.

Nagyon fontos takarítással kapcsolatos dolgok:

Munkaadónkkal természetesen mindent egyeztetve, hogy:

Legyenek megfelelő munkaeszközeink és tisztítószereink! Nem az a lényeg, hogy száz különböző tisztítószerrel legyünk felszerelkezve, hiszen az ezek közötti cserebere csak meghosszabbítja a munkaidőt. Legyen hatékony, lehetőleg univerzális takarítószerünk. Kísérletezzük ki, hogy mi a lakásban lévő szaniterekhez, bútorokhoz és padlóhoz a legmegfelelőbb és legkímélőbb tisztítószer, ragaszkodjunk ahhoz, ami bevált, ne dőljünk be újabb és újabb reklámoknak. Sokak talán szkeptikusak, de a környezetkímélő tisztítószerekkel is ragyogóan tudunk takarítani, egyben környezetünket is óvjuk. Legyen jó portörlőkendőnk. Nem a kinőtt és elkopott ruhadarabokra gondolunk. A ma már minden háztartási üzletben, drogériában kapható mikroszálas törlőkendőkkel nagyon gyors és jó eredményt érhetünk el. Ezeket időközönként ki is moshatjuk. Ügyeljünk arra, hogy a porszívó kifogástalanul üzemeljen. Ne legyen megrepedve a gumicső, rendszeresen cseréljük a porzsákot. .

Alakítsuk ki a lakásnak és saját munkastílusunknak legjobban megfelelő takarítási sorrendet! Van, aki az időigényesebb portörléssel kezd, más a konyhát és a fürdőszobát szereti letudni. Van, aki a bejárati ajtó irányába halad egyik helyiségből a másikba. A lényeg, alakítsuk ki a nekünk legmegfelelőbb sorrendet, mert az így kialakuló rutin könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkát.

Írjuk össze azt, amire a legközelebbi takarításnál, vagy nagytakarításnál feltétlenül sort kell keríteni! Bizony néha észrevesszük, hogy a kenyeres fiók tele van morzsával, vagy a cipős szekrény leszáradt sármaradvánnyal. Ha ezeket nem szeretnénk a heti takarítási rutinból kifelejteni, írjük fel egy papírra, és vegyük elő a listát a következő takarításnál (legjobb, ha a takarítószeres dobozra ragasztjuk).

Ha valaki minden nap jár egy adott lakásba takarítani illetve más háztartási munkát végezni, akkor saját maga is fogja látni mik azok a feladatok amit mindennap elkell végezni és mi az amit elég hetente.

A legfontosabb az hogy mindíg egyeztessünk a munkaadónkkal mik az aznapi feladatok, nehogy az legyen hogy nem végeztük el azt amire számított.

 

Asztali nézet